Respektera partiernas yttrandefrihet

Flera av Vänsterpartiets valaffischer har blivit stulna. Jag blir så ledsen, arg och besviken.

Jag har jobbat och slitit med att bygga valaffischställningar, spika på valaffischerna och slutligen åka runt i hela Halmstad kommunen för att sätta upp dem. Det tog mig och sambon tre dagar att göra detta arbete och då jobbade vi från morgonen till sena kvällen.

Två dagar senare var minst två av affischerna stulna. Inte förstörda, inte omkullputtade utan stulna. Jag tycker det är för jävligt!

Jag har full förståelse för att man inte delar Vänsterpartiets åsikter. Men det är fel att stjäla.

Vi har polistillstånd att sätta upp valaffischer och vi har hållit oss till angivna platser som vi fått från Teknik och fritidsförvaltningen.

Det är vår demokratiska rättighet att få ha en åsikt och sprida den.

Såg i går att Centerpartiets valaffischer vid Teatern som inte är lika lätta att stjäla var sönderslagna. Jag är säker på att de känner sig lika arga och besvikna på dessa medmänniskor som har uppfört sig så illa.

Jag vill bara upplysa om att det finns hårt arbetande människor bakom dessa skyltar. Ungefär 98% av alla politiker i det här landet är s.k. fritidspolitiker. Vi sysslar med politik på vår fritid, utan lön. Så jag tar det högst personligt när folk stjäl ”mina” valaffischer.

Maria Johansson Vänsterpartiet Halmstad

Maria Johansson

Maria Johansson

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. kjell larsson skriver:

  Jadu Maria

  det är mycket slit och släp för ingenting. Själv har jag drivit företag i 30 år. Hur många gånger måste man inte rengöra nerklottrade fönster. Fått göra ogort arbete som uppdragsgivaren inte betalar för sej. Eller all denna statistik man skall göra för staten som sedan skall ha ett gäng anställda som sköta om det, oftast till ingen nytta. Men jävlar anamma om inte jag kan betal 60-80% skatt på dom stackars pengarna jag tjänar.

  Valskyltar har väl alltid varit populärt att riva ner. Det som är mest anmärkningsvärt är att Ni skall ha rätt att marknadsföra sej och förfula miljön, men skall en privatperson eller företag som betalar kalaset dom får knappt sätta upp något.

  • admin skriver:

   Hej!

   Jag kan förstå att du blir arg för att behöva rengöra nerklottrade fönster eller uppdragsgivare som inte betalar för sig. Jag tycker att man ska göra rätt för sig och följa lagar och regler.
   Statistik ska göras om det är befogar och har ett utvecklande syfte, inte bra för sakens skull. Så det kan jag förstå om det irriterar dig.

   Du gillar inte betala skatt förstår jag. Jag är inte så insatt i hur det fungerar med skatter för olika sorters företag. Men du får gärna berätta för mig hur det går till.

   Att valaffischer alltid har varit populära att riva ner är ingen ursäkt till att acceptera det tycker jag.

   Menar du att du inte har möjlighet att göra reklam för ditt företag?

   Det är möjligt att våra affischer förfular miljön men det är ytterst tillfälligt som de finns i miljön.

   Du verkar inte vara för valaffischer. Men berätta gärna hur du tycker är bra sätt för partier att nå ut till medborgarna i samhället.

   Tack för att du hörde av dig med din syn.

   Maria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *